Adem Garić

(1986.)

Rođen je 1986. godine u Doboju (Bosna i Hercegovina). Odrastao u Tešnju, u selu Piljužići, gdje stiče osnovno obrazovanje. Gazi Husrev-begovu medresu u Sara-jevu upisuje 2001. godine, a krajem 2005. godine maturira na istoimenoj ustanovi. U Sarajevu 2006. godine upisuje Fakultet islamskih nauka, na kojem je diplomirao 2011. godine i time stekao zvanje profesora islamske teologije. Od 2017. godine živi u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje obnaša funkciju imama u džematu Bošnjačke islamske zajednice Erie, Pennsylvania. Poezija mu je objavljivana u časopisima: „Život“, „Prepo-rod“, „Strane“, „Eckermann“, te na veb-portalima: Strane.ba, tacno.net, Ajfelov most (Miljenko Jergović), Eckermann. Dobitnik je druge nagrade „Mak Dizdar” u Stocu 2016. godine za poetski prvijenac Jesenja sintaksa.

Sortirajte kao
Prikaz
po stranici

Otići u Švedsku

Pjesme ovog autora plijene pažnju, drže vas budnim i zovu vas da zajedno propitujete svijet oko sebe. Sa njim ste, za tren oka, na padinama vrelog Istoka, a već u slijedećem trenutku on će se s vama zapitati „Otići u Švedsku?“.
$ 2,75

Selidbe

U Selidbama čitamo intimističku poezijiu kroz koju možemo iščitati tranzicijsku Bosnu i Hercegovinu i nagovještaj emigrantske sudbine pjesnika.
$ 2,20