Bijeli jelen


Bijeli jelen jedna je od najljepši bajki hrvatskog književnika Vladimira Nazora. Ova bajka uvlači nas u svijet životinja, ali i ljudi. Slika je nepravda koje se događaju u oba svijeta, sa snažnom poukom da dobra djela uvijek budu nagrađena – važno je činiti dobro drugima jer zlo kad-tad dođe na naplatu.
$ 1,65

Guščarica Anka je djevojčica od šest godina koja je svako jutro vodila guske na neko maleno polje. Guske je ne slušaju, pogotovo svojeglavi gusan Gagarilo. Jednog dana tražeći guska Gagarila izgubila se u šumi. U šumi je spasila izranjenu košutu koju su lovci progonili. Košuta je odnijela Anku u planinu daleko od Vranje, u jelenji ležaj. Provevši noć u šumi, u ležaju jelena Vitoroga, zadobla je čudesnu moć razumijevanja životinjskog jezika. Time je povezala svijet ljudi sa svijetom životinja.

Šumske životinje vijećale su o Ankinoj sudbini i odlučile da ostane kod njih u šumi, i živi u ležaju jelena Vitoroga. Anka je rasla živeći sa životinjama te zadobila njihovo povjerenje. Zbog njezine zlatne kose prozvaše je Zlatokosa.

Ova nas priča uči da u životu postoje i teški trenutci i da se u tim trenutcima trebamo boriti da bi nam poslije bilo dobro.

Oznake proizvoda