BIOGRAFIJE I HISTORIJA

Sortirajte kao
Prikaz
po stranici

Protokoli skupova sionskih mudraca

Protokoli sionskih starješina ili Protokoli sastanaka učenih sionskih starješina izmišljeni je antisemitski tekst koji treba da opiše jevrejski plan za globalnu dominaciju. Pokazalo se da je prijevara plagirana iz nekoliko ranijih izvora, od kojih neki nisu antisemitske prirode. Prvo je objavljeno u Rusiji 1903. godine, prevedeno na više jezika i međunarodno distribuirano početkom 20. vijeka.
$ 1,85

Islamska tradicija Bošnjaka: izvori, razvoj i institucije, perspektive

Zbornik radova s naučnog skupa Islamska tradicija Bošnjaka: izvori, razvoj i institucije, perspektive, koji je održan 14, 15. i 16. novembra 2007. godine u Sarajevu. Skup je organizirao Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini
$ 3,65

Kaiser i Sultan: Berlinsko-bagdadska i Hidžaska željeznica

Zbornik radova sa naučnog skupa temu: „Kaiser i Sultan: berlinsko-bagdadska i Hidžaska željeznica“, na bosanskom i engleskom jeziku .
$ 3,65

Miris filmske trake

U autobiografskoj knjizi „Miris filmske trake“ snimatelj Mustafa Mustafić oživio je mnoge priče i anegdote, koje prate proces nastanka filma.
$ 15,25

Uspomene jednog pionira

Ćiro Truhelka je svojim lijepim čitkim stilom iznio povijest života i djelovanja i sam je definirao svoju ulogu – ulogu pionira; na razmeđu stoljeća i svjetova, na vjetrometini ratova i etničkih sukoba, duhom i načinom življenja Evropljanin, djelovanjem vezan uz ukleti Balkan.
$ 4,60

Mehmed paša Sokolović

Knjiga Mehmed-paša Sokolović, slavnog turskog historičara, novinara i pjesnika Ahmeda Refika Altinaya, dojmljiva je priča o životu bosanskog dječaka, koji je zahvaljujući velikom talentu, predanom učenju i radu postao jednim od najmoćnijih ljudi svoga doba.
$ 5,80