Buybook

O NAMA

Knjižarsko-izdavačku kuću Buybook osnovali su 26. 12. 1996. godine u Sarajevu književnici Goran Samardžić i Damir Uzunović. Buybook je jedna od najvažnijih izdavačkih kuća i knjižara u Bosni i Hercegovini, s oko 50 objavljenih naslova godišnje. Također, Buybook je i visoko cijenjen u regionu kao veoma prepoznatljiv i jedinstven knjižarsko-izdavački brend i do sada je objavio preko 400 naslova, kako domaćih autora, tako i svjetskih.

Buybook pokušava i uspijeva uspostaviti kakav takav red na haotičnom bosanskohercegovačkom tržištu knjiga na kojem su se u posljednje vrijeme počele prepoznavati, tražiti i kupovati knjige domaćih izdavača. Redakcija izdavačke kuće Buybook, koju čine tri urednice, nekoliko lektora, DTP-ovaca i dizajnera, zadužena je za rad na Buybookovim naslovima i promovisanju pisane riječi i kulture. Izdavačka djelatnost odlikuje se visokim stupnjem profesionalnog pristupa svim segmentima rada na Buybookovim naslovima: preko pažljivog odabira naslova, komuniciranja s agencijama, do direktnog rada s autorima, zatim angažovanja najboljih književnih prevodilaca, preko zanimljivog dizajna, dobrog preloma i kvalitetne štampe.

U knjižari Buybook u Radićevoj ulici u centru Sarajeva, smiještena je redakcija i direkcija izdavačke kuće, a posjetioci i kupci imaju priliku da koriste i posebnu prostoriju koja funkcioniše kao Klub knjige gdje mogu uživati u čitanju knjiga uz kafu, čaj i sokove. U taj klub svakodnevno svraća značajan broj kulturnjaka i književnika iz BiH, svih generacija.

Od 2016 godine izdavačka kuća Buybook organizator je međunarodnog festivala književnosti poznatog pod imenom BOOKSTAN.

mail_outline

info@buybook.ba

phone

+387 33 552 745

location_on

Radićeva 4, 71000 Sarajevo

Sortirajte kao
Prikaz
po stranici

Čovjek iz podruma

Roman prati dešavanja u bosanskoj svakodnevici, ratnim posledicama na živote mladih i njihovim nemirenjima sa onim što im se servira. Ćerka inženjera koji je misteriozno izgubio svoj život pokušava da razreši zagonetku očeve smrti, a u toj potrazi ona upoznaje i sebe.
$ 11,45

Od erosa do polemosa

Knjiga Nerzuka Ćurka uz predgovor Asima Mujkića i pogovor Esada Bajtala objedinjuje 23 intervjua koje je profesor Ćurak dao domaćim i regionalnim medijima u periodu od 2004. do 2017. godine.
$ 13,65 $ 12,00

28. 6. 1914.

U vrlo zanimljivoj fikciji... autor iskače čas u prošlost Bosne, čas u njezinu - iz onoga kuta gledano - budućnost, razračunavajući se s mitologizacijom povijesti koja uvijek služi kao repromaterijal masovnog političkog zločina.
$ 10,95

Uvertira

Uvertira govori o bosanskoj reinkarnaciji Leopolda i Wolfganga Amedeusa Mozarta u Abdulahu Veladaru, ocu i sinu. Poput svojih slavnih prethodnika od prije dvjesto godina, on, umjesto Evropom, početkom devedesetih godina putuje po Bosni i Srbiji predstavljajući muzičko čudo od djeteta, Abdulaha Veladara sina.
$ 10,95

Čuvarkuća

Riječ je o knjizi sastavljenoj od stotinjak kratkih priča, koje su prvo bile objavljivane na Facebooku kao statusi, koji su potom objedinjeni i objavljeni u obliku knjige.
$ 10,95

Krv realpolitike: afera Srebrenica

Srebrenica nije samo sinonim za najveći pokolj na Starom kontinentu nakon završetka Drugog svjetskog rata. Srebrenica također nije samo sinonim neuspjeha velikih sila da spriječe povratak genocida u Evropi. Detaljan uvid u diplomatske procese u nedjeljama koje su prethodile tragediji otkriva da velike sile snose mnogo veći teret odgovornosti.
$ 12,00 $ 9,85

Miris filmske trake

U autobiografskoj knjizi „Miris filmske trake“ snimatelj Mustafa Mustafić oživio je mnoge priče i anegdote, koje prate proces nastanka filma.
$ 13,65

Nesvrstane pjesme

„Dobre su one knjige kojima se vraćamo. Nije to nikakav teorijski sud, već mišljenje formirano nakon dugogodišnjeg čitanja. Begić piše knjige kojima će se njegovi čitaoci vraćati. Znam to pouzdano, jer sam jedan od njih. Dijelom je to zbog toga što je u magiju njegovih tekstova upisana muzička inspiracija. Vraćanje ovim pjesmama je kao kad se iznova slušaju dragi albumi.“
$ 9,85