Proizvodi označeni s 'djetinjstvo'

Sortirajte kao
Prikaz
po stranici

10 najvećih zabluda o vaspitanju

Ralph Dawirs i Gunther Moll sada su uzeli u obzir 10 najvećih grešaka u odgoju i zabavno pisali o tome koliko je danas ažurirana (još uvijek) uobičajena odgojna praksa.
$ 8,20

Čudnovate zgode Šegrta Hlapića

Čudnovate zgode šegrta Hlapića prvi je roman Ivane Brlić-Mažuranić i prvi hrvatski roman za djecu. Objavljen 1913., postao je prototip dječjeg romana u hrvatskoj književnosti. Ima realistično ishodište, ali i karakteristike bajke, utoliko što je stvarni svijet u njemu stiliziran i apstrahiran.
$ 1,65

Doživljaji Huckleberryja Finna

Avanture Huckleberry Finna često se smatraju Twainovim najvećim remek-djelom. Kombinirajući svoj sirovi humor i zapanjujuće zrele materijale, Twain je razvio roman koji je izravno napao mnoge tradicije koje je američki Jug držao važnima u vrijeme objavljivanja romana.
$ 2,20

Crtice iz moje mladosti

Kao što samo ime govori riječ je o sjećanju na djetinjstvo kao neiscrpan izvor različitih osjećaja i sjećanja kojem se kasnije čovjek vraća kao idiličnom pejzažu vlastite duše.
$ 1,65

Bulke pored pruge

Riječ je o djelu autora kojim se prisjeća djetinjstva u mnogim slučajevima kao najvažnijeg dijela čovjekovog života u izgradnji ličnosti ili kako kaže Dostojevski da ništa nije vrjednije od lijepog sjećanja na djetinjstvo. Upravo se na ovom djelu vidi pečat djetinjstva koje je, opet, obilježeno ratom i u tom kontekstu, iz pozicije odraslog čovjeka, teško je govoriti o lijepom sjećanju na djetinjstvo.
$ 1,65