Proizvodi označeni s 'eknjiga'

Sortirajte kao
Prikaz
po stranici

Čovjek iz podruma

Roman prati dešavanja u bosanskoj svakodnevici, ratnim posledicama na živote mladih i njihovim nemirenjima sa onim što im se servira. Ćerka inženjera koji je misteriozno izgubio svoj život pokušava da razreši zagonetku očeve smrti, a u toj potrazi ona upoznaje i sebe.
1.262,64 дин.

Od erosa do polemosa

Knjiga Nerzuka Ćurka uz predgovor Asima Mujkića i pogovor Esada Bajtala objedinjuje 23 intervjua koje je profesor Ćurak dao domaćim i regionalnim medijima u periodu od 2004. do 2017. godine.
1.503,14 дин. 1.322,76 дин.

28. 6. 1914.

U vrlo zanimljivoj fikciji... autor iskače čas u prošlost Bosne, čas u njezinu - iz onoga kuta gledano - budućnost, razračunavajući se s mitologizacijom povijesti koja uvijek služi kao repromaterijal masovnog političkog zločina.
1.202,51 дин.

Uvertira

Uvertira govori o bosanskoj reinkarnaciji Leopolda i Wolfganga Amedeusa Mozarta u Abdulahu Veladaru, ocu i sinu. Poput svojih slavnih prethodnika od prije dvjesto godina, on, umjesto Evropom, početkom devedesetih godina putuje po Bosni i Srbiji predstavljajući muzičko čudo od djeteta, Abdulaha Veladara sina.
1.202,51 дин.

Čuvarkuća

Riječ je o knjizi sastavljenoj od stotinjak kratkih priča, koje su prvo bile objavljivane na Facebooku kao statusi, koji su potom objedinjeni i objavljeni u obliku knjige.
1.202,51 дин.

Otok s blagom

Otok blaga, klasični avanturistički roman Roberta Louisa Stevensona, koji se smatra najboljim romaon o gusarima svih vremena.
180,38 дин. 120,25 дин.

Protokoli skupova sionskih mudraca

Protokoli sionskih starješina ili Protokoli sastanaka učenih sionskih starješina izmišljeni je antisemitski tekst koji treba da opiše jevrejski plan za globalnu dominaciju. Pokazalo se da je prijevara plagirana iz nekoliko ranijih izvora, od kojih neki nisu antisemitske prirode. Prvo je objavljeno u Rusiji 1903. godine, prevedeno na više jezika i međunarodno distribuirano početkom 20. vijeka.
180,38 дин.

Islamska tradicija Bošnjaka: izvori, razvoj i institucije, perspektive

Zbornik radova s naučnog skupa Islamska tradicija Bošnjaka: izvori, razvoj i institucije, perspektive, koji je održan 14, 15. i 16. novembra 2007. godine u Sarajevu. Skup je organizirao Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini
360,75 дин.