Huzur


Knjiga Huzur donosi priču o borbi, suočavanju s najtežim ljudskim strahovima, o radosti i miru kao konačnom cilju i potpunom ljudskom ispunjenju. Riječ je o knjizi koja ogoljuje i demistificira borbu protiv raka dojke s kojim se spisateljica bori već godinu dana a svoju borbu ne skriva od čitatelja - doživljaje, poteškoće i najintimnije trenutke dugog i tjeskobnog oporavka.
Godina izdanja: 2018
Izdavač: Buybook
$ 12,80

Huzur predstavlja mir u svim dimenzijama života.

Ovo je jedna od onih knjiga koje morate sami pročitati kako biste ju doživjeli na svoj vlastiti način. Poetska proza dira u za to namijenjene točke svake osobnosti, duše, srca, uma. Spisateljica je poznata po tome da nema dlake na jeziku. S njom smo po principu „što na umu, to na drumu“. I ovdje je tako. Otvoreno o raku, ljubavi, braku, roditeljima, strahu, prijateljima, sreći, zahvalnosti i svemu što ju okružuje. Sve to na vrlo malo stranica gdje se mene dio nazvan „Nikad ti nisam rekla“ najviše dojmio. Huzur je  knjiga koja nam donosi toliko puno, pravi je mali dragulj. „Sreća nije sutra i negdje, saznaš na najgori način. Čekajući je sutra, prođe nam danas.“

Huzurlu insan je ispunjen čovjek, spokojan, emotivno i tjelesno zdrav. Onaj koji je spoznao da materijalno nije odrednica vrijednosti, koji je pronikao u srž duhovnosti, zavolio sebe, svoje unutarnje ja i stvorio apsolutnu ravnotežu u svom mikrosvijetu. Huzur kao ravnoteža duše, osjećanja, ravnoteža želja i stvarnosti, mašte i realnosti. Huzur kao iskonska sreća, jer čovjek može biti miran iako nije sretan, ali ne može biti sretan ako nije miran. (s turskog prevela Rijana Jusufbegović)

Oznake proizvoda