Institut za islamsku tradiciju Bošnjaka

O NAMA

Institut za islamsku tradiciju Bošnjaka je naučnoistraživačka ustanova Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Institut je formiran odlukom Sabora Islamske zajednice Bosne i Hercegovine 5.11.2008. godine. Institut se bavi naučnoistraživačkom djelatnošću iz oblasti islamske tradicije Bošnjaka koja obuhvata naučnoistraživački i obrazovni rad. Područje djelatnosti Instituta obuhvata proučavanje pisane i usmene, duhovne i materijalne tradicije Bošnjaka kao i proučavanje društvene i kulturne stvarnosti Bošnjaka. Naučnoistraživački rad podrazumijeva kreativni rad čiji rezultat doprinosi otkrivanju novih znanja i korištenju postojećih znanja iz oblasti islamske tradicije Bošnjaka.

mail_outline

info@iitb.ba

phone

+387 33 570 311

location_on

Gazi Husrev-begova 56A 71000 Sarajevo, BiH Bosna i Hercegovina

Sortirajte kao
Prikaz
po stranici

Islamska tradicija Bošnjaka na razmeđu stoljeća: Izazovi novih tumačenja islama

Knjiga sadrži većinu referata prezentiranih na naučnoj konferenciji “Islamska tradicija Bošnjaka na razmeđu stoljeća: Izazvi i odgovori” koja je održana u Sarajevu 21.12.2017. u organizaciji Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka, Uprave za obrazovanje i nauku i Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.
$ 4,40

Islamska tradicija Bošnjaka: izvori, razvoj i institucije, perspektive

Zbornik radova s naučnog skupa Islamska tradicija Bošnjaka: izvori, razvoj i institucije, perspektive, koji je održan 14, 15. i 16. novembra 2007. godine u Sarajevu. Skup je organizirao Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini
$ 3,30

Kaiser i Sultan: Berlinsko-bagdadska i Hidžaska željeznica

Zbornik radova sa naučnog skupa temu: „Kaiser i Sultan: berlinsko-bagdadska i Hidžaska željeznica“, na bosanskom i engleskom jeziku .
$ 3,30