Izvan reda - 12 dodatnih pravila za život


Izvan reda nas poziva da uravnotežimo dva temeljna principa stvarnosti - red i kaos - i otkriva duboko značenje koje se može naći na putu koji ih dijeli. Dodatak autorovom bestselleru "12 pravila za život".
Besplatna dostava
Stara cijena: $ 19,05
$ 16,35

U 12 pravila za život, klinički psiholog i proslavljeni profesor na Harvardu i Univerzitetu u Torontu, dr. Jordan B. Peterson pomogao je milionima čitatelja da uvedu red u kaos svojih života. Sada, u ovom smjelom nastavku, Peterson donosi još dvanaest spasonosnih principa za odupiranje iscrpljujućem danaku koji neizbježno zahtijeva naša želja za uređenjem svijeta.

U vremenu kada se ljudska volja sve više nameće u svim sferama života - od naših društvenih struktura do naših emocionalnih stanja - Peterson upozorava da je previše sigurnosti opasno. Štoviše, nudi strategije za prevladavanje kulturnih, naučnih i psiholoških sila zbog kojih težimo tiraniji i uči nas kako se, umjesto da se oslanjamo na svoj instinkt, pronaći smisao i svrhu, čak i - a posebno - kad se nađemo nemoćnima.

Iako nam kaos u pretjeranosti prijeti nestabilnošću i tjeskobom, neprovjereni poredak može nas skameniti da se pokorimo. Izvan reda pruža poziv za uravnoteženje ova dva temeljna principa same stvarnosti i vodi nas pravim i uskim putem koji ih dijeli.