Jordan B. Peterson

(1962.)

Jordan B. Peterson je kanadski klinički psiholog, pisac iz oblasti samomotivacije kulturni kritičar i profesor psihologije na Univerzitetu u Torontu. Njegova glavna područja proučavanja su nenormalna, socijalna i psihologija ličnosti, s posebnim interesom za psihologiju religijskih i ideoloških uvjerenja, te procjenu i poboljšanje ličnosti i uspjeha. Peterson je odrastao u Fairviewu u Alberti. Zaradio je diplomirao je političke nauke 1982. godine i psihologiju 1984. godine, obje na Univerzitetu u Alberti. Doktorirao je kliničku psihologiju sa Univerziteta McGill 1991. godine. U McGillu je ostao kao postdoktorant dvije godine prije nego što se preselio u Massachusetts, gdje je radio kao asistent i izvanredni profesor na odsjeku za psihologiju na Univerzitetu Harvard. 1998. prešao je na Univerzitet u Torontu kao redovni profesor. Napisao je Mape značenja: Arhitektura vjerovanja 1999. godine, rad u kojem je ispitivano nekoliko akademskih područja kako bi se opisala struktura sistema vjerovanja i mitova, njihova uloga u regulaciji osjećaja, stvaranju značenja i motivaciji za genocid.

Sortirajte kao

Izvan reda - 12 dodatnih pravila za život

Izvan reda nas poziva da uravnotežimo dva temeljna principa stvarnosti - red i kaos - i otkriva duboko značenje koje se može naći na putu koji ih dijeli. Dodatak autorovom bestselleru "12 pravila za život".
$ 19,05 $ 16,35

12 pravila za život

12 Pravila za život: Protivotrov za kaos pruža životne savjete kroz eseje iz apstraktnih etičkih principa, psihologije, mitologije, religije i ličnih anegdota psihologa i profesora psihologije Jordana Petersona.
$ 21,30 $ 18,85