Jordan B. Peterson

(1962.)

Jordan B. Peterson je kanadski klinički psiholog, pisac iz oblasti samomotivacije kulturni kritičar i profesor psihologije na Univerzitetu u Torontu. Njegova glavna područja proučavanja su nenormalna, socijalna i psihologija ličnosti, s posebnim interesom za psihologiju religijskih i ideoloških uvjerenja, te procjenu i poboljšanje ličnosti i uspjeha. Peterson je odrastao u Fairviewu u Alberti. Zaradio je diplomirao je političke nauke 1982. godine i psihologiju 1984. godine, obje na Univerzitetu u Alberti. Doktorirao je kliničku psihologiju sa Univerziteta McGill 1991. godine. U McGillu je ostao kao postdoktorant dvije godine prije nego što se preselio u Massachusetts, gdje je radio kao asistent i izvanredni profesor na odsjeku za psihologiju na Univerzitetu Harvard. 1998. prešao je na Univerzitet u Torontu kao redovni profesor. Napisao je Mape značenja: Arhitektura vjerovanja 1999. godine, rad u kojem je ispitivano nekoliko akademskih područja kako bi se opisala struktura sistema vjerovanja i mitova, njihova uloga u regulaciji osjećaja, stvaranju značenja i motivaciji za genocid.

Sortirajte kao

Izvan reda - 12 dodatnih pravila za život

Izvan reda nas poziva da uravnotežimo dva temeljna principa stvarnosti - red i kaos - i otkriva duboko značenje koje se može naći na putu koji ih dijeli. Dodatak autorovom bestselleru "12 pravila za život".
2.098,39 дин. 1.797,76 дин.

12 pravila za život

12 Pravila za život: Protivotrov za kaos pruža životne savjete kroz eseje iz apstraktnih etičkih principa, psihologije, mitologije, religije i ličnih anegdota psihologa i profesora psihologije Jordana Petersona.
2.344,90 дин. 2.074,34 дин.