Jules Verne

(8. februar 1828. - 24. mart 1905.)

Danas se Jules Verne cijeni kao jedan od najtalentovanijih pisaca naučne fikcije. „Put u središte zemlje“ , „20 000 milja pod more“ i „Put oko svijeta za osamdeset dana“ donijeli su mu besmrtnost. Bio je inspirisan radovima Viktora Igoa , ali to njegov otac nije shvaćao za ozbiljno te ga šalje na studije prava koje ga nisu sprječaval u pisanju pozorišnih predstava. Proučavajući geografiju, nauku, historiju, slušajući tuđe pustolovine a i kroz svoja putovanja biva motivisan za pisanje romana. Zbog nesretnih događaja koje je nažalost doživio tokom života počeo je da piše nešto mračnija djela. Zadnjih godina se bavio politikom, a poslije smrti njegov sin je uređivao njegova djela.

Sortirajte kao
Prikaz
po stranici

Tajanstveni otok

Na osnovu istinite priče o Aleksandru Selkirku, koji je preživio sam gotovo pet godina na nenaseljenom ostrvu uz obalu Čilea, Misteriozno ostrvo mnogi smatraju remek-djelom Julesa Vernea. Očaravajuća priče o pet muškaraca i psu koji u balonu slijeću na daleko, fantastično ostrvo zapanjujućeg dešavanja i njihova borba za preživljavanje dok otkrivaju ostrvsku tajnu.
$ 1,95 $ 1,10

20.000 milja pod morem

Jedna od najpoznatijih pustolovnih priča čitaoca vodi kroz morske dubine i u to vrijeme potpuno neistraženi svijet. Kapetan Nemo je čovjek koji ne poznaje granice svijeta i vjerujući da čovjek može ostvariti sve što jedna osoba može zamisliti putuje morskim prostranstvima svojom podmornicom.
$ 2,20