Jusuf Džafić

(1991.)

Rođen je u Bijeljini, gdje je završio osnovnu školu. Behram-begovu medresu u Tuzli je završio 2010. godine. Upisuje se 2011. godine u Kairu na Univerzitet “El-Azhar” na Šerijatsko-pravni fakultet, odsjek Šerijatsko pravo. Diplomirao je 2015. godine. Oženjen je. Živi i radi u Tuzli. Aktivan je na spisateljskom polju. Do sada je objavio, u 9 novina, 11 web portala, te 7 književnih zbirki, preko 350 bibliografskih jedinica (članaka) iz različitih oblasti. Ti članci su objavljeni i na preko 120 web stranica. Njegovi radovi su prevođeni na bugarski i albanski jezik. Govori arapski i engleski jezik, a služi se turskim i osmanskim turskim jezikom.

Sortirajte kao
Prikaz
po stranici

Džepni priručnik o islamskom vjerovanju

Ovaj džepni priručnik se bavi temama iz akaida, tj. imana - islamskog vjerovanja. Obrađuje šest imanskih šartova, uz kratko obrazloženje svakog pojedinačno.
$ 3,05

Allahov poslanik i njegova porodica (ehli-bejt)

Ova knjiga je, prije svega, rezultat zrelosti i intelektualne širine autora koja se ogleda u samoj strukturi knjige, koja odiše izobiljem informacija. Autor nam, na jedan veoma lahak i sistematski uređen način, donosi sliku o porodici Muhammeda, s.a.v.s., u širem smislu.
$ 3,05

Islamske zanimljivosti

Čitajući ovu knjigu, imate priliku naučiti i saznati na stotine novih, vrlo korisnih i interesantnih zanimljivosti koje će Vam pokazati koliko je bogata islamska kultura i civilizacija, a da o tome niste mnogo znali.
$ 3,05

Evlija Čelebija o Bošnjacima

Autor je prikupio, sistematizirao i elaborirao mnoštvo (na)pisanih činjenica u samoj Sejahatnami, kao i viđenja i stavove drugih znanstvenika o temi, koristeći pri tome obimnu literaturu.
$ 3,05

Miruh zambaka

Zbirka „Miruh zambaka“ obiluje materijalom koji nas navodi da specifično i neponovljivo poetsko iskustvo promatramo iz još neispitanih uglova, gdje se uviđaju nove umjetničke i naučne dimenzije koje pretendiraju da ispune novouočene duhovne prostore.
$ 3,05