Široka zemlja i druge drame


Artur Schnitzler ubraja se u najznačajnije predstavnike bečke moderne. Odlika Schnitzlerova djela jesu njegovi živopisni tipovi likova u modernom društvu. Njegova su djela povik protiv konvencija i lažnog morala, i glas su za slobodu umjetničkog izražavanja.
Izdavač: IK Vrijeme Zenica
$ 6,85

Muževi u predstavi gube se kad se suoče s nekom pojavom. Varaju svoje žene i varaju ih. Na pitanje zašto, jedini odgovor koji im pada na pamet jest da je ljudsko biće "komplicirana tema", a duša mu je "prostrana zemlja".

Friedrich Hofreiter iza sebe ima vezu s Adele, suprugom njegovog bankara Nattera. Potonji je proširio glasinu da se svjetski poznati ruski pijanist Korsakov ubio iz nesretne ljubavi prema supruzi Hofreiters Geniji.

Adele Natter zamjera Hofreiteru što je na bezobrazan način koketirala s 20-godišnjom gospođicom Ernom Wahl. Dr. Franz Mauer, kojeg Hofreiter naziva svojim jedinim prijateljem, zaprosi Ernu, ali ne dobiva obećanje kojem se nadao. Genia ne razumije zašto njezin suprug neočekivano želi na dužu planinarsku turneju s prijateljima. Hofreiter je odgovorio da ne može stajati pored žene čija je vrlina dovela Korsakova do smrti. Genia je prethodno pokazala suprugu pismo Korsakova iz kojeg je proizašla njezina bračna vjernost.

Oznake proizvoda