Sve te priče


Knjiga “Sve te priče” nastala je za vrijeme karantina 2020. godine i protkana je ljubavlju i iskrenošću mladih pisaca i pjesnika govoreći o snazi koju posjedujemo kada djelujemo zajedno.
Godina izdanja: 2020
Izdavač: Dobra knjiga
$ 6,55

Knjiga “Sve te priče” nastala je za vrijeme karantina 2020. godine i protkana je ljubavlju i iskrenošću mladih pisaca i pjesnika govoreći o snazi koju posjedujemo kada djelujemo zajedno.

Kroz knjigu su objedinjeni različiti žanrovi te kao takva predstavlja miris zajedništva. Proteže se na 168 stranica, a okupila je 46 autora i 57 naslova iz više od 20 bosanskohercegovačkih gradova i općina.

Ovom knjigom nastojimo istaknuti značaj kulturnog i umjetničkog stvaralaštva u BiH, ali i potaknuti stvaralačke procese te oplemeniti bosanskohercegovačku kulturnu baštinu.

“Iako ovo nije prvi put da se moja poezija našla u nekoj zbirci, bez sumnje mogu reći da je ova knjiga najveći uspijeh u mom dosadašnjem književnom radu ne samo zbog učešća već najviše zbog ideje koju sam svojim skromnim doprinosom podržala. To je ideja zajedništva, mladosti, talenata i velikih srca.

Ovo je poruka i pouka generacijama iza i ispred nas da zajedno, ujedinjeni možemo zaista stvoriti čudesa. Velika je čast biti dio ovog divnog projekta.

Također sam sretna što mi se ukazala prilika da na ovoj mapi mladosti, talenata i hrabrosti baš ja upišem ime mog grada na Savi i Bosni, mog Šamca.

Čitajte, pišite i volite.
I podržite mlade, okrenite se mladima jer im tako malo fali da ovu zemlju ponovo učine kolijevkom zajedništva, ljepote i snage.

Kupite ovu knjigu i obradujte svoju dušu.”

Jovana Mišikić, autorica tekta “Ovo malo duše”

Inicirao: Aldin Avdić, osnivač neformalne društvene platfrome “Coffee Days” vođena misijom da inicira, potencira i implementira projekte koji doprinose društvu te povrh svega mladima omogući poticaj, podršku, promociju i afirmaciju sa ciljem promicanja slobodnog, kreativnog i kulturnog izražavanja. 

Oznake proizvoda