Tajanstveni otok


Autor: Jules Verne
Na osnovu istinite priče o Aleksandru Selkirku, koji je preživio sam gotovo pet godina na nenaseljenom ostrvu uz obalu Čilea, Misteriozno ostrvo mnogi smatraju remek-djelom Julesa Vernea. Očaravajuća priče o pet muškaraca i psu koji u balonu slijeću na daleko, fantastično ostrvo zapanjujućeg dešavanja i njihova borba za preživljavanje dok otkrivaju ostrvsku tajnu.
Stara cijena: $ 1,95
$ 1,10

Roman je svojevsrtan nastavak Verneovih čuvenih "Dvadeset hiljada milja pod morem" i "U potrazi za izgubljenima", iako se teme znatno razlikuju od tih knjiga.

Priča je o pet Amerikanaca koji žive u mračnom i surovom okruženju kao zarobljenici američkog građanskog rata. Osiromašeni glađu i smrću oko sebe, petorica ratnih zarobljenika riskiraju i pobjegnu otevši balon na vrući zrak. Petorica bjegunaca, inženjer, sluga, bivši rob, mornar i novinar moraju se suočiti s ružnom i razarajućom olujom koja ih je srušila na misteriozno vulkansko ostrvo.

Petorica muškaraca tamo započinju novi život, ali okolnosti ubrzo postaju misteriozne kada se na plaži pojavi poruka u boci. S napadima pirata i erupcijom vulkana, ovih pet izbjeglica dobivaju više nego što su tražili. Ova knjiga je zabavno štivo za sve one koji imaju avanturistički duh duboko u sebi.