Tamo gdje se spajaju dva mora - Knjiga 1


Autor: Z. H Ibrahim
Serijal Tamo gdje se spajaju dva mora je sinteziran kur'anski nacrt o tome šta znači biti namjesnik na zemlji i kako to ostvariti. Knjiga 1 serijala identifikuje jedan od osnovnih uzroka bolesti islamskog ummeta – nerazumijevanje osnovnih kur'anskih termina. Nakon toga autor precizno i nadahnuto pronicljivo nudi odgovore kako otkloniti osnovnu prepreku ka prosperitetu čovječanstva, pa samim time i islamskog ummeta.
Godina izdanja: 2021
Izdavač: Z H Ibrahim
$ 19,10

Svijet se dugo nalazi u stanju nereda, a naročito islamski ummet. Mnogi učenjaci, filozofi i analitiAčari vjekovima pokušavaju dati odgovor kako izaći iz krize u kojoj se ummet nalazi. Nažalost, sadašnje stanje pokazuje da adekvatna dijagnoza još nije uspostavljena. Muslimani, i ljudi općenito, još tragaju kako ostvariti svoju ulogu Božijeg namjesnika na zemlji.

Serijal Tamo gdje se spajaju dva mora je sinteziran kur'anski nacrt o tome šta znači biti namjesnik na zemlji i kako to ostvariti.

Knjiga 1 serijala identifikuje jedan od osnovnih uzroka bolesti islamskog ummeta – nerazumijevanje osnovnih kur'anskih termina. Nakon toga autor precizno i nadahnuto pronicljivo nudi odgovore kako otkloniti osnovnu prepreku ka prosperitetu čovječanstva, pa samim time i islamskog ummeta.

Autor analitički i metodično izlaže kur'anske argumente koji se čitaocu čine sasvim logični i jednostavni, možda se na trenutke čine i od ranije poznati. Međutim, argumenti su revolucionarni, a njihova jednostavnost i logičnost se ogleda u tome što prenose istinski duh poslanstva i Božije poruke koja je vremenom iskrivljena.

Uživajte u potrazi za novim odgovorima na stara pitanja, pitanja koja su vas do sada sigurno zbunjivala.

Oznake proizvoda
Kupci koji su kupili ovaj proizvod kupili su i