IK Vrijeme Zenica

O NAMA

Izdavačka kuća Vrijeme osnovana je 1998. godine. Pažljivim planiranjem i istrajnim radom izborila se za zapaženo mjesto na bosanskohercegovačkoj kulturnoj sceni. Izdavačka kuća Vrijeme okuplja tim autora, urednika, dizajnera, lektora, ilustratora i fotografa koji je do sada priredio edicije Bosanski porteti, Kulturno pamćenje, Nova osjećajnost, Svjetska književnost, Klasici i Mišljen. Knjige objavljene u ovim edicijama postigle su izvrsne reakcije kritike i čitalačke publike koji su prepoznali visoke estetske i izdavačke standarde naše kuće. Vrijeme objavljuje pomno izabrane naslove domaćih i stranih autora na bosanskom, engleskom i njemačkom jeziku. Naša posebna izdanja – monografije, zbornici, studije i vodiči – odlikuju bibliofilski standardi i kvaliteti.

mail_outline

vrijemem@gmail.com

phone

+387 (0) 32 462-642

location_on

Armije BiH 2
72 000 Zenica
Bosna i Hercegovina

Sortirajte kao
Prikaz
po stranici

Sabrana djela i pisma

Büchnerovi su tekstovi proizvod njegova vremena na taj način da oni svojim specifičnim izrazom razdiru pore svoje epohe otkrivajući njezine dubinske slojeve, ogoljavajući je u njezinoj suštini.
751,57 дин.

Sedam strahova

U romanu Sedam strahova Selvedina Avdića pripovjedač će se nakon devet mjeseci otupjelosti i depresije zbog ženinog odlaska konačno osmjeliti da ponovno kroči u svijet, ali samo da bi se suočio sa strahom od samoće i potvrdio da poslije svega više ništa ne može biti isto.
450,94 дин.

Crvena soba

Crvena soba je prvi moderni švedski roman, objavljen kad je autoru bilo svega 30 godina i u kojem je Strindberg na neponovljiv način uspio uvezati i stopiti rodovsko-žanrovska usmjerenja pripovjedačke proze, drame i romana.
751,57 дин.